Basisvoeding voor aarde en cocos

Bio TKA Vloeibare Basisvoeding Aarde & Cocos.

Basisvoeding voor kweek op aarde & cocos (vloeibaar)

Algemeen:

Bio TKA organisch-minerale basisvoedingen onderscheiden zich van de meest gangbare basisvoeding door de fysiologische samenstelling. De voedingen zijn deels organisch (40%) en deels mineraal (60%). Organisch-minerale bemesting verschilt veel van de gebruikelijke minerale bemesting. Minerale bemesting heeft geen enkele binding met het substraat en opname is afhankelijk van het wortelsysteem. Organische (plantaardige) meststofmoleculen kunnen bufferend werken,  blijven voor plantopname beschikbaar en gaan niet verloren door drainage. Hierdoor kan de plant continu beschikken over de benodigde nutriënten en kan een optimaal eindresultaat behaald worden, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.

Kwaliteit:

Bio TKA organisch-minerale plantenvoedingen zijn samengesteld uit hoogwaardige organische (40%) en minerale (60%) grondstoffen. De organische componenten zijn gewonnen uit plantaardige fermentaties en compostering, waardoor deze geheel vrij zijn van dierlijke meststoffen. De minerale stoffen zijn chelaten of andere anorganische verbindingen. De gebruikte meststoffen worden vooral geselecteerd op kwaliteit en op de mate van opneembaarheid en zorgen voor een sterke en snelle ontwikkeling van het gewas.

Eigenschappen:

De voedingen zijn in concentraties van 1:2000 (wortelstimulator) en 1:400 (groei- en bloeivoeding). Ze bevatten in specifieke verhoudingen de hoofdmeststoffen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Er zijn essentiële subsporen toegevoegd voor o.a. opbouw en onderhoud van het immuunsysteem, procesondersteuning en energievoorziening. Daarnaast zijn ook bodemkwaliteit bevorderende humus- en fulvinezuren toegevoegd. Via speciale mechanismen blijven de organisch-minerale meststoffen langdurig beschikbaar.

Toepassing:

Er zijn drie soorten: één voor de wortelfase, één voor de groei en één voor de bloeifase. De duur van elke fase is afhankelijk van het type gewas. De meststoffen zijn niet gewas specifiek en worden meestal toegepast in zich snel ontwikkelende (consumptie) gewassen. De voeding kan gebruikt worden voor het kweken op organische substraten zoals aarde en kokos. De voedingen dienen met elke voedingsbeurt meegegeven te worden. Het is niet nodig om pH en/of Ec metingen te verrichten.

Bio TKA Basisvoeding Vloeibaar in drie varianten:

bio-tka-1-basisvoeding-wortel

Bio TKA 1 vloeibare basisvoeding voor de wortelfase

basisvoeding-groei-tka-2

Bio TKA 2 vloeibare basisvoeding voor de groeifase

basisvoeding-bloeivoeding-tka-3

Bio TKA 3 vloeibare basisvoeding voor de bloeifase

BASIS-KWEEKSCHEMA-AARDE

BASIS KWEEKSCHEMA AARDE

BASIS-KWEEKSCHEMA-COCOS

BASIS KWEEKSCHEMA COCOS

GEAVANCEERDE-KWEEKSCHEMA-AARDE

GEAVANCEERDE SCHEMA AARDE

GEAVANCEERDE-KWEEKSCHEMA-COCOS

GEAVANCEERDE SCHEMA COCOS

SpainEnglish