Bescherming & Bestrijdingsmiddelen

Voor bescherming en bestrijding. Spint en meeldauw behoren tot het verleden.

Bescherming & Bestrijdingsmiddelen

Bescherming van uw planten en bestrijding van insecten als spint en trips en schimmels als valse en echte meeldauw.

Spint is de benaming voor een infectie van mijten op planten.  Spint tast de bladeren aan en treedt vooral op onder warme omstandigheden. Er zijn ruim 30 soorten spintmijt bekend waarvan een aantal gewas-specifiek zijn.  De veelvoorkomende bonenspintmijt of de kasspintmijt, die niet alleen sperziebonen aantast,  kan echter op vele plantensoorten voorkomen zoals op rozen,  hortensia’s, klimop, paprika, aardbei, komkommer, etc.  Evaluatief zijn verbeterde soorten ontstaan welke groter zijn,  en resistent voor chemische(breed spectrale) middelen. Ook kunnen deze soortenaanvallen van predatoren afslaan.  Het meest succesvolle type is de olijfbomenspint met grote afmetingen tot wel 1 mm. Het heeft een vrijwel ondoordringbare chitinehuid.  En een mechanisme om bij met contactgiftige stoffen de ademhaling- en spijsverteringopeningen  volledig voor lange duur af te sluiten.

Spintmijten veroorzaken een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad.  Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes. aan de bovenkant van het blad en geven.  Op de onderkant zitten zeer kleine spinachtige beestjes die aan het floëem (sapstroom)  van de bladeren zuigen.  Bij een ernstige aantasting vormt zich spinrag rondom de gehele plant en vallen de bladeren af.

Een bevrucht vrouwtje legt ongeveer 80 eitjes.  In een seizoen treden 6 tot 8 generaties op.  Uit een eitje komt een larve, die zich via vervellingen ontwikkelt tot een volwassen spintmijt.  Bij 20°C duurt de totale cyclus van ei tot adult ongeveer 17 dagen en bij 30°C 7 dagen.  Bij 12°C staat de ontwikkeling stil. Voor bestrijding zijn soorten ingedeeld  in de meest algemeen voorkomende typen A, B, C en D.

Type A en B komen het meest voor. Onderling zijn type A en B zonder  beeldvergroting bijzonder moeilijk  te onderscheiden. Beide typen hebben dezelfde grootte  maar verschillen in verhouding en vorm  van kop/achterlichaam. De kleuren kunnen variëren  van felrood, bruin tot grijs Type A en B zijn verschillend gevoelig  voor bestrijding. Het is dus mogelijk dat type B overleeft na bestrijding van type A.

Type C is iets groter dan type A en B  en heeft geen gestipt achterlichaam. De kleuren kunnen variëren  van felrood, bruin tot grijs. Vermoedelijk is type C een directe hybride van type A en B. Waar type C voor komt komen meestal ook type A en B voor. Type C vertoont vaak resistentie  en dient daarom herhaald en met verschillende middelen te worden bestreden.

Type D heeft de grootste afmetingen  en de algemene benaming  is olijfbomenspintmijt. Deze heeft een hoge mate van resistentie  en moet vaak herhaald en met  verschillende middelen bestreden worden.

Onze producten bestaan uit twee categorieën dat zijn Bio Protect en Bio Parallel:

Bescherming van uw planten en bestrijding van insecten als spint en trips en schimmels als valse en echte meeldauw

Bio-parallel plantbescherming is een zeer goed en veilig alternatief voor de giftige bestrijdingsmiddelen toegepast in land- en tuinbouw.

SpainEnglish