Bodemonderhoud

Bodemonderhoud is door de producten van Bio TKA gemakkelijk, doeltreffend en voordelig.

Bodemonderhoud, Bodemherstel & Bodemopwaardering

Geef uw kweekmedium een nieuw leven in 3 eenvoudige stappen:

Algemeen:

Bij elke cyclus wordt het kweekmedium (zwaar) belast. Het gewas verbruikt de aanwezige nutriënten in het medium en laat daarvoor in de plaats afvalstoffen achter. Overtollige voedingszouten stapelen zich op. Ook kunnen bacteriën, schimmels en andere schadelijke micro-organismen zich sterk ontwikkelen. TKA bodemonderhoud, herstel & opwaardering zorgt ervoor dat het medium in drie stappen vrij wordt van voedingszouten en schadelijke micro-organismen, en weer voldoende nutriënten bevat voor een volgende cyclus.

Kwaliteit:

De organische componenten in de TKA supplementen zijn gewonnen uit plantaardige fermentaties en compostering, waardoor deze geheel vrij zijn van dierlijke meststoffen. De minerale stoffen zijn hoogwaardige voedingszouten meestal in chelaat vorm of andere anorganische verbindingen. De gebruikte meststoffen worden vooral geselecteerd op kwaliteit en op de mate van opneembaarheid.

Eigenschappen:

TKA Citrox vernietigt schadelijke micro-organismen zoals; bacteriën, virussen, algen en schimmels. Na behandeling blijven er resten van citroenzuur beschikbaar voor opname in de mitochondria t.b.v. de energievoorziening van de plant. TKA Humic Bond bindt de overtollige en gestapelde voedingszouten, waardoor deze inaktief en onschadelijk worden. TKA Humic Upgrade is een concentraat ter opwaardering van het medium. Het bevat een bijzonder hoge humuswaarde voor het creëren van een milieu dat vergelijkbaar is met een rijke natuurlijke bodem. Soil Enhancer HE-1 (Bio Humine) is een concentraat met bioactieve humuszuren. Het heeft een hoogkwalitatief plantversterkings effect evenals een werking  als bodemverbeteraar. Soil Enhancer ME-1 (Mycorryza) is een schimmel of bacterie (juiste classering tot op heden nog niet duidelijk). Het is functioneel als wortel reiniger en als oppervlak vergroter van wortels om zo groter opname potentieel te genereren.

Toepassing:

TKA Citrox kan worden gebruikt als eindreiniger na een cyclus, maar het kan ook worden gebruikt als reiniger tijdens de cyclus. Hiervoor kan de oplossing verder verdund worden tot 1:400/1:600.  Bevloei de bovenkant van het medium licht met water en bevloei het vervolgens met de aangemaakte oplossing.  Laat de oplossing vervolgens 3 tot 4 uur inwerken. Bevloei het medium vervolgens met TKA Humic Bond om de overtollige en gestapelde voedingszouten te binden. Laat dit vervolgens minimaal 12 uur inwerken. Als laatste worden de nutriënten weer toegevoegd met TKA Humic Upgrade. Het medium is daarna direct weer gereed voor gebruik.

Bodemonderhoud van BIO TKA

bodemonderhoud-reinigen-aarde-citrox

Bio TKA Citrox reinigt uw aarde tijdens en na een oogst.

bodemonderhoud-herstel-humic-bond

Bio TKA Humic Bond zorgt voor herstel van uw aarde.

bodemonderhoud-kweekmedium-aarde-humic-upgrade-opwaardering

Bio TKA Humic Upgrade voor het opwaarderen van uw aarde.

Substraat Conditionering

Substraat Conditionering

SpainEnglish