Bladvoeding Supplementen

Bladvoeding Supplementen van Bio TKA zijn direct opneembaar voor uw planten.

Algemeen:

De meerderheid van de hoofdmeststoffen kunnen via het blad worden opgenomen. De opname vindt plaats via vrije ionen die zich door vloeistof bewegen. Nadeel is dat niet alle voedingsstoffen via vrije ionen kunnen worden opgenomen en ook is de mobiliteit van de voedingsstoffen beperkt.

De TKA bladvoedingen beschikken over een bijzonder mechanisme waardoor er in de oplossingen niet alleen de vrije ionen, maar ook organisch gebonden meststoffen worden opgenomen. Deze samenstelling maakt dat de TKA bladvoedingen een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van de huidige bladvoedingen. Het vergoot de mobiliteit van de meststoffen en het zorgt ervoor dat er tegelijkertijd verschillende elementen worden opgenomen. Dit zorgt voor een snelle migratie door de celwand en kost de plant nagenoeg geen energie.

Kwaliteit:

TKA bladvoeding is samengesteld uit hoogwaardige minerale en organische grondstoffen. De gebruikte meststoffen worden vooral geselecteerd op kwaliteit en op de mate van opneembaarheid via het blad. De organische componenten hebben een hoge mate van opneembaarheid en zijn zeer snel opneembaar. Bij een juiste toepassing van het product kunnen aanzienlijk betere resultaten behaald worden. Het product laat nagenoeg geen residu achter op de plant.

Eigenschappen:

De bladvoeding supplementen zijn er in concentraties van 1:200 en 1:400 en dienen dus eerst aangemaakt te worden met water. Eén maal per week meegeven is over het algemeen ruim voldoende. Naar behoefte mag het vaker. De bladvoedingen bevatten in specifieke verhoudingen de hoofdmeststoffen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) en alle essentiële micro-elementen. De meststoffen zijn niet gewas specifiek en kunnen worden toegepast in sier- en consumptieteelten. De opname van de voedingsstoffen is zeer direct. En effecten zijn snel zichtbaar.

Toepassing:

Onze bladvoeding supplementen zijn te gebruiken als nutriële toevoeging van hoofdmeststoffen, bij dreigende tekorten of als extra boost in een cyclus. Onze bladvoeding supplementen zijn concentraten in de verhouding van 1:100 of 1:200 en dienen verdund te worden naar een werkoplossing. Ideale watertemperatuur is tussen de 18 en 20 graden. Toevoegingen van oppervlaktespanning verlagende uitvloeimiddelen (bijv. een drupje Dreft) is wenselijk. Bespuit de bovenkant van de bladeren onder lage lichtsterkte en temperatuur.

Behalve bovenstaande producten heeft Bio TKA ook een aantal andere boosters of toevoegingen ontwikkeld. Deze hebben wij onderverdeeld in twee soorten, namelijk ‘speciaal’ en ‘elementair’. Voor een nog betere oogst adviseren wij u om ook deze boosters te gebruiken. Bekijk ze hieronder:

Bekijk hier onze andere productgroepen:

SpainEnglish